10 неща, които да научим от французойките

Сподели с приятели

Френските жени са известни по целия свят със своята красота, интелигентност, елегантност, сексуална привлекателност, сила, смелост, свободомислие и сътворяване на стил.

Изглежда сякаш те знаят нещо, което сме пропуснали? И сме прави – те живеят живота си спрямо фразата „l’art de vivre“.

Френското изкуство да живееш

Фразата „l’art de vivre“ означава изкуството да живееш. То включва в себе си всичко, което придава на живота цвят, текстура, дълбочина, радост и стойност.

Изкуството на живота е начина, по който поднасяме напитка или режем сирене. Това е начина, по който споделяме и зачитаме всичко, което природата ни предлага. То е като едно поетично преживяване, един празник на творчеството и културата, който засяга всеки един аспект от живота ни – от храната, до модата и до най-обикновения разговор.

Можем да го открием или предадем чрез малките детайли, вниманието и жестовете, които превръщат всеки един момент в зашеметяващ миг. Не, не е нужно да сме французойки, за да изпитаме френското изкуство на живота. Единственото, което трябва да направим е да се наслаждаваме и да ценим най-добрите неща от живота.

Французойките

Фокусът на французойките е в малките неща, в детайлите. Използват ума си като защита срещу напълняване, прекалено мислене и задълбочаване върху проблемите.

Сетивата ни са порталите към ума, с които изследваме света около нас – вкусовете, звуците, миризмите и текстурите му. Именно концентрацията върху сетивата ни носи удовлетворение, което е същността на изкуството да живееш.

За тях изкуството да живееш е преследването на радостта в малките неща, а не в социалния статус и материалните придобивки. Казано на кратко, истинско събитие за тях е следващата ваканция, а не новата кола, която могат да си позволят.

Приятно хранене

Французите като цяло възприемат храната като изкуство – те трябва да бъде елегантна и вкусна. Това означава, че трябва да бъде оценена подобаващо.

Едно от най-важните неща за французойките е времето за хранене. Те не отделят време за да се нахранят, а за да се насладят на храната си с всичките си сетива.

Френската жена купува пресни сезонни храни, приготвя ги бързо и вкусно. След това отделя специално време, за да приготви масата и да им се наслади подобаващо.

По-малкото е повече, качество пред количество

Тази концепция е водеща за всеки аспект от живота на французойките. Те предпочитат малкия, но внимателно подбран гардероб с качествени дрехи пред препълнените килери с изгодни покупки.

Няколко хапки от домашно приготвен десерт е предпочитан пред лакомствата от магазина. А, що се отнася до грима – предпочитанията им се спират на естествено изглеждащия грим с максимум една подчертана черта.

Работят върху ума си

Французойката не е просто поредното красиво лице, защото знае че голяма част от привлекателността и се дължи на интелигентността й. Тя знае, че острият й ум и интересът й към разнообразни теми я правят по-интересна и секси.

Живеят живота с цел

Колкото и странно да ни звучи малките удоволствия в живота като разходката в парка, срещата с приятели, гледката от балкона, докато се наслаждаваме на залеза са изпълнени с толкова много цел.

Целта на живота е да го живеем, да го изследваме и да му се наслаждаваме. Целта му е въпреки работата и неволите да намираме сили и време, за да спрем, да се отпуснем и да прегърнем дадения момент.

Изграждат свой стил

Французойките си дават разрешение да бъдат това, което са. Те не потъват в мисли за това, какви трябва да бъдат и какво трябва да постигнат.

Те се приемат и обичат такива, каквито са. Неподвластни на модата, те изграждат свой собствен стил, който носят с увереност.

Страстни правила

Френските жени не се сдържат когато става въпрос за страст. Те не се страхуват да изразят страстната си страна и не се прикриват зад маската на коректността.

Независимо от областта на дискусията са готови да споделят мнението си дори, ако трябва да разпалят страстите.

Не се лишават от нищо

Френските жени се отдават изцяло на сетивата си. Те нямат навика да се отказват от това, което наистина искат – било то кремообразен сладолед или глътка хубаво червено вино.

Наясно са, че малките неща в живота правят живота истински, забавен и приятен. Освен това, независимо дали се отнася за стила, грима, косата или разходката – за тях всичко трябва да се извършва без никакви усилия.

Избират аромата си като подпис

Франция е дом за едни от най-известните парфюми в света. За това няма как да сме изненадани, че за французойките ароматът е моден аксесоар, който не само създава впечатление, но ги кара да се чувстват добре.

Те знаят, че ароматът е най-мощното усещане, което може да предизвика спомен. В случай, че не запомнят името ни – със сигурност ще запомнят аромата ни. Няколко капки парфюм ще ни накарат да се чувстваме по-привлекателни и ще завършат цялостната ни визия.

Приемат несъвършенствата

Най-важният урок, който можем да научим от французойките е да приемаме несъвършенствата си. Да, просто така – приемаме ги. За тях несъвършенствата са нещата, които ни правят уникални.

И вместо да се опитваме да ги прикрием е по-добре да подчертаем чертите, които най-много си харесваме.

Обличат се сякаш някой гледа

Френската жена се облича винаги така сякаш ще бъде забелязана. Тоест, не бихме я видели по пижама до магазина. Обличането не я кара да се чувства добре само отвън, а и отвътре.

И разбира се, същото се отнася и за бельото. Дори да бъдат единствения човек, който ще го види, те избират неща, които ги карат да се чувстват секси.