8 психологически трика, които мъжете използват

Сподели с приятели

В историята на запознанствата, мъжете винаги са били възприемани като инициатори на ухажване – преследват ни активно. Въпреки, че в наши дни ролите в това отношение доста се размиха, все още доминира тенденцията мъжете да гонят жените.

Получените права и власт през изминалите години ни превърнаха в доста смели, силни и независими жени. Жени, които не изпитват никакви притеснения и страхове от изразяването на интерес към даден мъж.

Но, въпреки това, мъжете все още са задвижващите колела що се отнася до установяване на връзка. Обикновено мъжете правят каквото могат, за да се откроят и да привлекат вниманието ни. След това дават превес на своя чар, с който постепенно започват да ни преследват по-енергично.

Какво ме накара да се влюбя?

Несъмнено поне веднъж сме се чудили какво ни е накарало да се влюбим в половинката ни. Такива сме да – побъркваме се опитвайки се да интерпретираме и анализираме какво в поведението му ни е повлияло по този начин.

Има много и разнообразни научни причини зад процеса на привличане, които датират от както свят светува и обясняват защото сме привлечени към даден човек, а не към друг.

Всички те се базират на определени поведения и черти на личността, които задействат в мозъка ни сигнал да не позволяваме на въпросния човек да се измъкне. Природа – създадени сме да имаме нужда от тази физическа и химическа връзка с някого и да я изпитваме, без дори да я разбираме.

И независимо, колкото много и дълго мислим по въпроса и колко научни отговора получава, има и някои характеристики и черти, които са общоприети на подсъзнателно ниво за привлекателни.

Мъжете, които вече са разгадали тайната използват това си знание в тяхна полза – да ги харесаме, дори когато логиката ни привидно казва друго.

Демонстрира добър социален статус

Искаме или не, всички забелязваме хубавата кола, марковите дрехи и лъскавия Ролекс. Това разбира се не означава, че ни е естествено заложеното да сме златотърсачки.

Истината е, че какъвто и да било признак на висок социален статус е символ на богатство. А, по един или друг начин, свързваме финансовата стабилност със сигурност и спокойствие – това, което всъщност жените искаме наистина.

Не пропуска да ни разсмее

Смехът произвежда химикали, които ни карат да се чувстваме добре. Те от своя страна сигнализират на мозъка ни постоянно да търсим източника на удоволствие. И това и правим.

Независимо дали денят ни е добър или лош имаме нужда източника да бъде наблизо. Усмивката на лицето ни е знак за мъжа, че нещата вървят в правилната посока. А, на нас ни остава само да се чудим каква шега следва.

Проявява страст към нещо

Какво по-хубаво от човек, чието лице грейва говорейки с плам за любимото си хоби, интерес или цел в кариерата? Това е израз на скрита постоянна енергия, която го събужда всеки ден, за да тръгне към предоставените му възможности.

Всеки човек, който проявява подобна страст и желание за живот е вълнуващ, забавен и упорит. Кой не би искал да бъде с човек, който не се страхува да върви към това, което иска преодолявайки препятствията?

Показва непоклатима увереност

Всяка жена желае уверен и здраво стъпил на земята мъж. Мъжът със самочувствие не се нуждае от потвърждението на някой друг.

Въпреки известната доза несигурност, която може да изпитва като всяко човешко същество, той се чувства удобно в кожата си и не би позволил това да повлияе. Колкото и да му е тежък живота, той се стреми да намира решения, а не проблеми.

Демонстрира грижа

Още от древни времена, мъжете са възприемани като защитници и ловци за семейството и племето. Привличат ни алфа мъжкарите, защото могат да поемат отговорност и да се грижат за своите.

Тази им способност отново отключва на подсъзнателно ниво желанието ни за сигурност и спокойствие, карайки ни да се чувстваме защитени и в безопасност.

Показва известна недостъпност

Демонстрацията на недостъпност е вид мисловна игра, с която мъжът създава напрежение. Първоначално той предизвиква интереса ни, а в момента в който получи отговор от нас леко се отдръпва.

Тоест, независимо какво казва или прави, той е постоянно в мислите ни. А ние сме жени, които ще искаме да поговорим, да получим одобрение или потвърждение.

Разговоря с други жени, за да изглежда по-желан

Всъщност това е психологически трик, чрез който изглеждаме по-привлекателни, когато сме по-привлекателни за други хора.

Тоест, когато видим мъж да разговаря с привлекателни жени, ние веднага предполагаме че това е така, защото той е забавен, умен и очарователен мъж на място. Всъщност този вид популярност, не ни прави само по привлекателни чисто физически, но и повишава социалния ни статус.

Демонстрира вид пренебрежение като ни се подиграва

Този трик е може би най-използвания и най-неразбрания от всички. Мъжете използват шеги с лек нюанс на подигравка, за да ги харесаме и да ни спечелят.

В случай, че той използва трика умело ние го приемаме за забавен и луд, което незнайно защо ни кара да се чувстваме добре.